Hullet i Brøndbyskoven
Af Kim Limkilde-Welcher og Anitta Limkilde-Kjær Højstens Alle nr. 1 2605 Brøndby Kære formand for Teknik- og miljøudvalget, Vagn Kjær-Hansen. Nu har vi igennem flere år set på vores store tomme ildelugtende badebassin i vores elskede Brøndbyskov. For nogle år siden besluttede Brøndby Kommune at nedlægge en række smukke træer i skoven for at anlægge […]

Af
Kim Limkilde-Welcher og Anitta Limkilde-Kjær
Højstens Alle nr. 1
2605 Brøndby

Kære formand for Teknik- og miljøudvalget, Vagn Kjær-Hansen.
Nu har vi igennem flere år set på vores store tomme ildelugtende badebassin i vores elskede Brøndbyskov.
For nogle år siden besluttede Brøndby Kommune at nedlægge en række smukke træer i skoven for at anlægge et regnvandsbassin. Idéen var naturligvis god nok, da det er vigtigt, at vi i fremtidens klima med kraftige regnskyl, får ledt vandet væk fra gader og kældre. Det var dog med bankende hjerter, at vi oplevede træerne væltede ned for at gøre plads for regnvandsbassinet, men udsigten til at få et regnvandsbassin, som alle forventede blev udformet som en naturlig sø, og med en dybde, hvor vandet kunne give liv til naturens flora og mange dyr, gjorde, at vi med sindsro så på, mens arbejdet med fældningerne stod på. Nu har vi i til gengæld fået en skov, hvor der er et stort aflangt tomt hul i jorden, som lugter af kloak.
Mulighederne for at forskønne vores dejlige Brøndbyskov er ellers store og udgifterne er minimale.
Det eneste, det kræver, er at flytte rundt på jorden, grave en-to meter dybere ned, så man bevarer vandet i hullet, inden det flyder videre i drænet og anlægge et sandfilter ved udløbsdræn. Hvis Brøndby kommune stiller en minigraver til rådighed, påtager vi os gerne gratis opgaven med at grave ud til en smuk sø, efter kommunen altså har fjernet den miljøforurenede jord fra utæt kloak, såfremt kommunen ikke selv har råd til denne opgave. Vi håber med dette korte skrift at gøre opmærksom på, at der er et hul i skoven som bør udbedres.

Regnvandsbassinet bliver rent igen
Af Vagn Kjær-Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune

Regnvandsbassinet tilhører HOFOR-koncernen, som kan fortælle at der i en periode blev ledt spildevand ud i bassinet. Det er årsagen til den væmmelige lugt.
Fejlen er rettet, og tilførslen af spildevand er stoppet. Desuden skal bassinet nu renses grundigt, så alle rester og spor af spildevandet fjernes. Det vil ske hurtigst muligt. Sagen er tillige drøftet med de ansvarlige firmaer, så vi undgår lignende fejl i fremtiden.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke familien Limkilde og de øvrige borgere, som har skrevet direkte til kommunen. Det er godt, at I gjorde opmærksom på problemet. Det er vigtigt, at vi værner om den natur, vi har her i kommunen, og at vi undgår lugtgener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top