Muslimer i svømmehallen
Af Ole Dam Dalvangsvej 25 Glostrup Igennem et år har Glostrup Svømmehal kørt en omfattende kampagne for at forbedre badevandets kvalitet ved at forlange, at gæsterne vasker sig med sæbe og uden badetøj før badet således, at man undgår at skulle tilsætte store mængder klor. Overordnet set er kampagnen en succes. Der er virkelig sket […]

Af
Ole Dam
Dalvangsvej 25
Glostrup

Igennem et år har Glostrup Svømmehal kørt en omfattende kampagne for at forbedre badevandets kvalitet ved at forlange, at gæsterne vasker sig med sæbe og uden badetøj før badet således, at man undgår at skulle tilsætte store mængder klor.
Overordnet set er kampagnen en succes. Der er virkelig sket en positiv ændring i gæsternes badevaner. De fleste gæster sørger for, at de selv og deres børn respekterer reglerne. Langt flere end tidligere skrider nu ind, hvis de observerer overtrædelser – dels ved at påtale dem og dels ved at informere personalet.
Medarbejderne gør også hvad de kan for at reglerne overholdes, men er stækket af, at omklædningsrummene ofte er ubemandede.
Der er dog en gruppe af gæster, hvor kampagnen har været uden virkning. Jeg vil anslå, at 90 % af de muslimske kunder ikke følger reglerne, men blankt nægter at acceptere dem. Et typisk eksempel: Far og søn skyller sig og er på vej ned i hallen. Jeg viser dem skiltningen. Svaret er et klart nej, da han som muslim ikke vil smide badebukserne og at jeg skal blande mig udenom.
Jeg gør bademesteren opmærksom på forholdet og han argumenterer længe med faderen, men må opgive.
Det er ikke acceptabelt, at en enkelt gruppe af kunder slipper af sted med, at deres rester af fæces forurener og ødelægger glæden ved at besøge en svømmehal, som ligger i toppen hvad angår hygiejne og spændende badeoplevelser.
Idrætschef Allan Christensen udtaler: ”Det er ikke i orden, at vi skal parlamentere med gæster om, hvad de synes er ret og rimeligt for lige netop dem. Reglerne skal følges, ellers må de forlade huset”.
Jeg opfordrer derfor alle gæster til at skride ind, når de observerer, at de helt elementære og fornuftige regler for en god badeoplevelse ikke bliver fulgt.

Svar
Af
Pia Hagbarth Dahlin (DF), formand for Kulturudvalget

Det er korrekt, at Glostrup Svømmehal igennem en årrække har fået nedsat brugen af klor og forbedret vandkvaliteten, til fordel for os alle, bl.a. ved en oplysningskampagne om, at folk skal vaske sig ordentligt.
Det er ikke i orden, at besøgende ikke vasker sig inden de går i svømmehallen, det kan ikke være meningen af andre badende og personalet skal påtale dette. Man må desværre indse, at der altid vil være nogle mennesker der ikke følger henstillingerne, både ved opslag, henvendelse fra andre badende eller personalet.
Jeg er sikke på, at personalet gør deres bedste. Der kan måske opstå situationer, hvor personalet vælger at trække sig. Dette er selvfølgelig beklageligt. Jeg kan ikke udtale mig om hvorfor, men en ting kunne være deres eller andres sikkerhed. Konsekvensen kunne selvfølgelig være, at blande politiet ind i det, det ser jeg dog som en sidste mulighed.
Det bedste ville selvfølgelig være, at der stod et stk. personale i omklædningen i hele åbningstiden, men dette koster mange penge og i dag i moderne svømmehaller burde det ikke være nødvendigt.
Men jeg er glad for, at vi får en debat om det, da det måske vil få nogen til at ændre deres måde at færdes i svømmehallen. Det er i sidste ende en fordel for alle når bassiner ikke skal lukkes på grund forurenet vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top