Ny bog sætter fokus på Vestegnens grønne områder
Bogillu.jpg
En ny bog sætter fokus på Brøndbyskoven og andre grønne områder. Foto: Pressefoto
BRØNDBY. En ny bog med bidrag af museumsinspektør Lisbeth Hollensen og museumschef Poul Sverrild fra Forstadsmuseet sætter fokus på Brøndbyskoven og andre grønne områder

”Den Grønne Metropol – Natur- og rekreative områder i hovedstadsmetropolen efter 1900” er den fulde titel på en antologi, der for nyligt er udkommet på forlaget Frydenlund Academic ved Hovedstadsområdets Kulturhistoriske Arkiver. Et gedigent værk på 800 sider, der fortæller historien bag de grønne områder i hovedstadsområdet.
Blandt forfatterne er museumsinspektør Lisbeth Hollensen, museumschef Poul Sverrild samt tidligere museumsinspektør Ditte Maria Sørensen fra Forstadsmuseet, der stiller skarpt på tilblivelsen af Køge Bugt Strandpark og Brøndbyskoven:
”I dag ligger Køge Bugt Strandpark, et kunstigt skabt naturområde, som et åbent kystlandskab med klitter, badestrande, søområder og strandenge, der på en travl sommerdag kan tiltrække op mod 100.000 besøgende” skriver Sørensen og Sverrild, der har kigget nærmere på hvilke natursyn, der har påvirket udformningen af Danmarks største kunstige strand.

Åndehul
Brøndbyskovens første træ blev plantet i 1952 og fremstår i dag som et grønt åndehul i kort afstand til hovedstaden. Sammen med Lisbeth Hollensen har Ditte Maria Sørensen skrevet om Brøndbyskoven med specielt fokus på de forhandlinger, idéer og forhold, der førte til, at området blev til en skov og ikke et boligområde. Ligeledes gennemgås Brøndbyernes Kommunes forvaltning af skoven frem til 1964, hvor den langt om længe åbnede for offentligheden og officielt fik navnet Brøndbyskoven.
Forfatterne til bogen er nuværende og tidligere arkivarer og museumsinspektører på arkiver og museer i området samt forskere på Rigsarkivet og Københavns Universitet.
De har udforsket emner centrale for deres respektive kommuner og søger at give indsigt i, hvordan de grønne områder er blevet til og har udviklet sig. Man kan således blandt også læse om Vestvolden.

Bogen kan købes i boghandlere, på forlagets hjemmeside eller hos Forstadsmuseet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top