Nysgerrige besøgende til Vandets Dag
vand1.jpg
Børnene kunne se, hvordan man tapper råvand direkte fra en boring. Foto: Sofie Lauritsen
GLOSTRUP. Den 22. marts holdt Glostrup Forsyning Vandets Dag. Der kom omkring 60 børn og voksne fordelt på flere skoleklasser, en børnehave samt nysgerrige, der kiggede forbi til en snak og rundvisning

Vandets Dag er en international mærkedag, som altid falder på den 22. marts. Det hele startede på FN’s miljøkonference i Rio de Janeiro i 1992. Her blev det besluttet, at der hvert år skulle sættes fokus på drikkevand.

Smag på vandet
De besøgende til Vandets Dag hos Glostrup Forsyning havde flere stop på rundturen, hvor de fik indblik i de mange forskellige elementer, der er en del af at kunne levere lokalt indvundet drikkevand til alle i Glostrup.
De kunne blandt andet tappe råvand ved en boring, smage på råvand, drikkevand og flaskevand samt se forskellen på priser og høre om kvalitetsforskellene.
Der var også rundvisning på det nyrenoverede Hovedvandværk, hvor man kunne se, hvordan vandet filtreres.
– Vi havde en rigtig god dag med mange engagerede og nysgerrige besøgende i alle aldre. Vi ser allerede frem til næste gang, vi holder åbent hus, siger Palle Nilsson, ansat i afdelingen for Vand og Varme hos Glostrup Forsyning.

Særligt vand i Glostrup
– I Glostrup er vi så priviligerede, at vi drikker det vand, som er under os. Derfor er det vigtigt, at vide hvordan vi passer på grundvandet, så vi fortsat kan drikke lokalt indvundet drikkevand i fremtiden, siger Kenneth Quaade, Teamleder for Vand og Varme hos Glostrup Forsyning. Det fik de besøgende en forklaring og illustration af på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top