Nyt samarbejde mellem kirke og kulturhus
DSC_1207.jpg
GLOSTRUP. Glostrup Kulturhus og Glostrup Kirke har startet et nyt samarbejde, hvor de i fællesskab vil holde koncerter i kirken

Glostrup Kulturhus er en forening, og ikke et egentligt hus. Indtil nu har de primært holdt til i biografen, men foreningen har en ambition om at komme andre steder hen. Det gør de på søndag, når de holder deres første koncert i samarbejde med Glostrup Kirke.
– Vi skal ud og finde egnede steder at skabe kultur. Vi har lavet en del i biografen, men vi vil også gerne lave kultur andre steder i kommunen. Vores udfordring er, at vi ikke har et fast spillested, men samtidig er det spændende, at vi skal ud og finde steder at lave kultur, siger Flemming Brandt, formand for Glostrup Kulturhus.
Han mener, at kirken som koncertsted kan nogle andre ting end biografen.
– Biografen er god til nogle former for musik, det er en hyggelig sal til rytmisk musik med dans og den fungerer også til klassisk musik. Men i kirken er der en anden lyd og en anden atmosfære. Når vi laver arrangementer, så går vi efter at lave en særlig atmosfære. Koncerten i kirken er mere til eftertænksomhed, siger han.
For Glostrup Kirke er det en mulighed for at være en del af byens liv.
– Vi blev enormt glade for henvendelsen fra Glostrup Kulturhus. Vi vil gerne være en naturlig del af livet i Glostrup, og vi vil gerne være med til at skabe liv i Glostrup, siger Andreas Thom, der er præst i Glostrup Kirke som sidder med i samarbejdsudvalget.
Han nævner også kirkens rum som en fordel, for nogle koncerter.
– Der er nogle koncerter, som naturligt egner sig til kirkerum, siger han.
Han mener også, at samarbejdet kan give mulighed for nogle større koncerter.
– Hvis vi slår os sammen, kan vi lave større arrangementer, end vi kunne hver for sig, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top