Skrædderen bliver 70
skrædder.jpg
Søren, Per og Olsen driver i dag Skrædderen, der 1. april har 70 års jubilæum. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Det, der formentlig er Glostrups ældste forretning, Skrædderen, kan 1. april fejre 70 års jubilæum. I dag driver og ejer tre gamle kollegaer forretningen sammen

1. april 1947 åbnede en forretning på Hovedvejen, hvor man kunne få renset og forandret sit tøj. Forretningen fik navnet Skrædderen. Den er flyttet et par gange, men det er den samme forretning, der i dag ligger på starten af Kirkebjerg Allé. Kommer man ind i forretningen i dag, er det tydeligt, at der mere er fokus på at sælge nyt tøj. Det relativt store lokale er fyldt op med klassisk pænt herretøj – i alle størrelser.
Forretningen drives i dag af tre mænd, der har en næsten lige så imponerende historie, som forretningen selv. Det er Søren Vejby Johansen, der har været ansat i 24 år, Per Olsen, der har været der i 25 år og Erik Olsen, der til daglig bare bliver kaldt Olsen, der har været i forretningen i 39 år.
De tre mænd købte forretningen, for snart fem år siden, efter den siden starten havde været ejet af samme familie. Og de er helt med på, at det er nogle meget lange ansættelser, de har haft.
– Jeg havde en kunde, der havde købt sit bryllupstøj her, det havde holdt fint, nu ville han også gerne købe sølvbryllupstøj her. Det er ikke mange steder, man kan købe begge dele af samme personale, siger Olsen.
Han fortæller, at mange tidligere Glostrup-borgere, der er flyttet langt væk fra Glostrup, stadig kommer til Skrædderen, når de skal have nyt tøj.
– Vi har en forretning til dem, der gerne vil have service og vejledning, og et udvalg, der også passer til store mænd. Der er en hyggelig atmosfære her, forretningen ligner ikke alle andre, siger Olsen.
Og hvordan får man det til at fungere sammen i så mange år?
– Man skal give plads til hinanden, det er ligesom et ægteskab, siger Søren.
Olsen, der er den, der er nærmest pensionsalderen, har heller ikke travlt med at stoppe.
– Jeg har svært ved at forestille mig et liv uden forretningen, siger han.

1 kommentar om “Skrædderen bliver 70”

  1. per kragh jespersen siger:

    Det er IKKE korrekt at skrædderen er den ældste butik i Glostrup – det er Sigfred Hansen Manufaktur/ SH Gardiner. Forretningen startede i 1924 på Roskildevej 43 og lukkede på Hovedvejen 87 den 12. november 2016 så det bliver 92 år……så Skrædderen mangler lidt i at have været den ældste butik i Glostrup !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top