Thea Jensen vinder 9. DM i træk
TheaDMU2017_Hyllested.jpg
Thea Jensens kuglestød på 14,19 meter var en forbedring at hendes egen danmarksrekord på over en meter. Foto: Michael Hyllested
SPORT. Glostruppigen Thea Jensen vinder sit 9. danske mesterskab i kuglestød med et resultat på 14,19 meter

Resultatet er en heftig forbedring af hendes egen personligt bedste med over en meter.
Det er samtidig er en forbedring af hende egen danske rekord for piger under 18 år med godt en meter samt en forbedring af Trine Mulbjergs (Sparta) otte år gamle U20 rekord.
Thea oplevede ellers et sjældent nederlag, da hun i forbindelse med Østdanske Mesterskaber i januar blev slået af en konkurrent.
Det var i midlertidig ikke helt overraskende, da hun satser på den lange bane med tung styrketræning og træning op til stævnet med vægte på 165 kg giver ikke hurtige ben.
Resultatet på 14,19 meter lover godt for den kommende sæson, hvor der blandt andet afholdes Europamesterskaber for U20 i Grosseto, Italien. Kvalifikationskravet er sat til 14,40 meter – hvilket kræver en forbedring på blot 21 cm. Foreløbigt ligger Thea nr. 24 på den absolutte Europa rangliste og nr. 10 blandt årgang 1999. Sidste år blev Thea nr. 7 ved EM U18 i Tbilisi, Georgien.
Theas talent blev spottet i Glostrup IC Atletik tilbage i 2012, hvor Folkebladet og Nordea belønnede hende med årets idrætspris. I dag stiller Thea op for Hvidovre Atletik & Motion og trænes af Michael Bruun Jepsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top