Vibeke faldt på skævt fortov
fortov1.jpg
Vibeke Elise Ahnstrøm faldt på hovedvejen og fik et blåt øje. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. Fortovene mange steder i Glostrup er så ujævne, at ældre bliver nødt til at gå på cykelstien eller vejen. I sidste uge faldt Vibeke Elise Ahnstrøm på fortovet på Hovedvejen

I sidste uge faldt Vibeke Elise Ahnstrøm på fortovet på Hovedvejen. Hun kan ikke helt huske faldet i detaljer, men beskriver:
– Jeg går på den ene side af fortovet, og så har de cykelstativer stående ude, så jeg er nødt til at gå over i den anden side af fortovet. Der er stor niveauforskel på de to sider af fortovet, så jeg står lige på snuden, og jeg lander på skulderen, siger hun.
Heldigvis er der andre tilstede, der ser faldet og hjælper Vibeke på benene igen og ind til en damefrisør, hvor hun får lov til lige at sidde ned og komme til kræfter. Efterfølgende har Vibeke været på Hovedvejen og set fortovet, som hun mener ligger alt for skævt.
– Jeg synes, det er noget svineri, at forholdene er så dårlige i Danmark, siger hun.
Hun bor normalt i Australien, men er hjemme i Danmark et par gange om året for at hjælpe med at passe sin mor, der bor i Glostrup.
– Jeg synes, at fortovene skulle laves om. Min mor tør ikke gå ude på fortovene. Jeg kommer hjem fra Australien, fordi der er nogen, der skal kigge efter min mor, siger hun.
Hendes egen løsning er normalt at gå på cykelstierne og vejen, som er i bedre stand end fortovene. Hun mener ikke, at hun selv har et ansvar for at holde øje med ujævnheder i fortovene.
– Man venter, at det skal være lige og jævnt, siger hun.

Fortovene bliver slidt
Formand for Miljø- og Teknikudvalget, Flemming Ørhem (DF), siger, at borgerne er velkomne til at henvende sig til kommunen, hvis der er strækninger, hvor fortovene er særligt slemme.
– Det er kun godt, når vi får at vide, at en borger synes, der er et sted, hvor fortovene ikke er i orden. Generelt synes jeg, at vores fortove er i udemærket stand, men jeg er klar over, at det nogle steder ikke ligger så pænt, siger han.
Han oplyser, at Glostrup Kommune har 1,1 millioner kroner om året til at renovere fortove. Det koster 1.000 kroner per løbende meter at totalrenovere et fortov, så der er altså penge til lidt over en kilometer renovering om året.
– Fortove er en brugsgenstand. I Glostrup må bilerne parkere halvt oppe på fortovet, det har fortovet ikke godt af, siger han.
Lige nu er der planer om i 2017 at renovere Hvissingevej og Heggelunds Allé, men der er også plads i budgettet til at lave fortove, efter henvendelser fra borgerne.
– Når vi ikke har fasttømrede planer, er der mulighed for, at vi kan komme ud og kigge på nogle fliser, som ikke ligger, som de skal, siger han.
Han gør også opmærksom på, at nogle fliser ligger på privat grund og derfor er de private grundejeres ansvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top