Støjplan for hele Vallensbæk
DEBAT. Af Jan Høgskilde (K), formand for teknik og miljø i Vallensbæk

Det synes som om, at eneste mulighed for at bekæmpe trafikstøjen i Vallensbæk går gennem borgerinitiativet ”Nej til Trafikstøj”. Det er i hvert fald det indtryk man får, når man læser Søren Wiborgs kommentar til Borgmesterens kommentar til, at kommunen igen blev snydt for en andel af statens støjpulje. Fascinationen af ”Nej til Trafikstøj” går igen på Facebook.
Hvordan kan det være, at Wiborg alene opfatter ”Nej til Trafikstøj”s løsning som den rigtige? Vi konservative lægger op til, at alle muligheder undersøges. Og jeg er meget ked af, at Søren Wiborg kalder Vallensbæks forvaltning for ”uforberedt”. Hvilken nedvurdering af Vallensbæks dygtige medarbejdere. I min korte tid har jeg kun oplevet medarbejderne som superdygtige, engagerede og vidende. Søren Wiborg deltog ikke i mødet, så hvad er grundlaget for vurderingen?
Kommunen arbejder med en helhedsplan, hvor vi vil se på mulighederne for at mindske støjgener for alle Vallensbæks borgere. Det tager tid loyalt at udføre den beslutning, der blev taget i november i kommunalbestyrelsen (før jeg kom ind). Og vi er nødt til at have professionelle rådgivere på, så vi gør det rigtige. Lad os nu arbejde sammen om at mindske støjen i stedet for kun at fokusere på støjvolden, som DF og S gør.

Svar
Af
Søren Wiborg, gruppeformand, Socialdemokratiet

Jeg er helt enig med Jan Høgskilde, at borgerinitiativet ”Nej til Trafikstøj” formentlig ikke er de eneste, som har en løsning på de støjproblemer, som ret sikkert også koster livskvalitet og menneskeliv i Vallensbæk.
Jeg er også enig i, at Vallensbæk har dygtige og engagerede medarbejdere, men de sidder også i en politisk styret organisation, og derfor kan det ikke undgås, at Borgmesterens negative holdning til ”Nej til Trafikstøj” og ”Jord.dk” også smitter af på medarbejdernes holdning til borgerinitiativet.
Jan Høgskilde må så også bøje nakken og erkende, at ”Nej til Trafikstøj” har fremlagt med den mest brugbare totalløsning for nedbringelse af gener fra trafikstøj, som vi endnu er blevet præsenteret for, og som også ser økonomiske overkommelig ud. ”Nej til Trafikstøj” er imidlertid glade amatører, som har lagt megen energi og arbejdslyst i at afhjælpe støjproblemer, og det er lidt hovski-snovski at den konservative gruppe ikke vil en seriøs dialog med den initiativrige borgergruppe.
Borgmesteren er naturligvis velkommen til at være sur over, at den borgerlige regering kun har afsat småpenge til en national støjpulje. Jeg tillader mig så bare at stille spørgsmålet: Hvad nu Henrik Rasmussen? Du får ingen penge fra staten. På med arbejdstøjet og lyt ordentligt og respektfuldt til alle, som har forslag til nedbringelse af gener fra trafikstøj. Personlige intriger må lægges i baggrunden. Det handler om borgernes helbred og trivsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top