Sammenhold gav mesterskab
IMG_5941.jpg
Brøndby Idrætsefterskoles drengehold er netop blevet danske mestre. Det blev for nylig fejret på rådhuset. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Drenge-fodboldholdet fra Brøndby Idrætsefterskole er netop blevet Danmarksmestre. Det blev for nylig fejret på Brøndby Rådhus, og i den forbindelse blev sammenholdet fremhævet som vigtigt

Brøndby Idrætsefterskoles drengehold har i år vundet efterskolernes fodboldturnering og derfor blev de for ny lig fejret på Brøndby Rådhus.
– Brøndby Idrætsefterskole har skabt et unikt miljø, hvor uddannelse og fodbold spiller sammen. Idrætsefterskolens uddannelse af fremtidens fodboldspillere ses i et større perspektiv, hvor fokus er på at skabe hele mennesker og hvor forpligtelser, udvikling og sport går hånd i hånd, lød de indledende ord fra Kent Max Magelund (S), borgmester, da drengene blev fejret.
Han lykønskede dem med sejren og fremhævede så netop arbejdet med at skabe hele mennesker.
– Skolens fundament hviler på værdierne vilje, ambition og engagement, hvilket understøtter, at den enkelte får mulighed for at udvikle deres talent og forfølge drømmene indenfor kridtstregerne. Når vi i dag fejrer Brøndby Idrætsefterskoles fodbolddrenge, er det et eksempel på det store arbejde der finder sted, og den seriøsitet der bliver udvist af ansatte og elever for at skabe de bedste rammer for udvikling af både de fodboldsfaglige og menneskelige kompetencer, som kan bruges på og uden for banen.

Løftet i flok
Truppen bliver udtaget på baggrund af nogle meget simple, men vigtige principper om at: Man passer sin skole, man er en god kammerat og man opfylder det fodboldmæssige niveau.
Spørger man holdets træner Mikkel Christoffersen, så er det da heller ikke udelukkende de fodboldmæssige kvaliteter, der betyder noget.
– Vi havnede i en gruppe med utrolig stærke skoler. Så det var bestemt ikke givet på forhånd, at vi skulle gå hen og vinde. Men drengene udviklede sig og formåede at spille bedre og bedre sammen. De trådte virkelig i karakter og deres fællesskab voksede sig større kamp for kamp. Uden det fællesskab, de har sammen, havde de aldrig kunne løfte pokalen, sagde Mikkel Christoffersen.
Isak på 16 år, der går i 10. klasse, fremhæver også holdets attitude som afgørende for deres sejr.
– Det har været et sindssygt år. Selvfølgelig er der masser af dygtige fodboldspillere på holdet. Men vi kommer også så langt, fordi vi er positive og vi støtter hinanden. Vi vil ikke være negative, heller ikke når noget ikke fungerer. Så det er hele truppen, der rejser sig sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top