Ingen problemer med at afsætte plastik
plastikgenbrug.jpg
Det kan godt betale sig at sortere plastik korrekt i Vestforbrændingens område. Foto: Vestforbrændingen
HELE OMRÅDET. Det nytter at indsamle husholdningsplast, som godt 700.000 borgere i Vestforbrændings opland i og omkring Storkøbenhavn sorterer. Det er faktisk en succeshistorie, hvor den indsamlede plast afsættes på det europæiske marked

Over de seneste uger har der været historier i flere medier om plastik, der bliver brændt eller oplagret i stedet for at blive genbrugt. Det er dog ikke det, der sker med det indsamlede plastik fra Glostrup, Brøndby og Vallensbæk.
– I 2014 afsatte Vestforbrænding 800 tons husholdningsplast på det frie marked i Europa. Den mængde forventer vi stiger til 5.000 tons i 2018. Det europæiske marked er fuldt ud tilgængeligt for alle, siger Yvonne Amskov, udviklingschef i Vestforbrænding.
Hun tilføjer, at markedet har behandlingsanlæg, som kan håndtere meget større mængder, end der nogen sinde kan blive indsamlet i hele Danmark. De kontrakter, som Vestforbrænding har indgået med udenlandske aftagere, sker efter gældende udbudsregler, og sikrer en genanvendelsesprocent på 75-80%.
Vestforbrænding med sine 19 ejerkommuner har siden 2012 haft indsamling af husholdningsplast som strategisk fokus. I dag indsamler 16 af de 19 ejerkommuner husholdningsplast hos mere end 700.000 borgere.
– Servicemæssigt har det været en stor succes og til stor positiv overraskelse for borgerne og ejerkommunerne, hvilke mængder, der kan indsamles i den enkelte husstand. Jeg synes, det er ærgerligt, at det fra tid til anden fremgår, at plasten nærmest oplagres, og at borgerne, som i den grad er med til at sikre, at plasten bliver indsamlet, skal efterlades med det indtryk, at det ikke nytter noget, når det i virkeligheden nytter rigtigt meget, slutter Yvonne Amskov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top